Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Cevizli, hindistan cevizli kek üzerine hazırladığınız kremalı, iki katlı bir tatlı diyebiliriz. Kaymaklı ekmek kadayıfı ya da revani gibi sevilen şerbetli tatlıların farklı bir versiyonu olduğunu düşünebiliriz. Rum tatlısı olarak da bilinen bu nefis tatlının özellikleri bu kadarla da sınırlı değil. Hamurunda un yerine galeta unu kullanılıyor. Sayfamızdaki haşhaşlı revani tarifini denemenizi de tavsiye ederim.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeleri
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
Şerbeti soğuk dökülmesi gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca soğuması için bekletin.
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış bir tepsiye veya bir borcama dökün.
170 derece fırında alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirin. Keki 10-15 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Kreması için bir tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın.
Biraz ılıyınca üzerine 1 paket krema şantiyi, sütü ve vanilyayı ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın. Kremayı şerbetli kekin üzerine dökün ve düzeltip üzerine hindistan cevizi serpin.
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun