Kıbrıs Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Cevizli, hindistan cevizli kek üzerine hazırladığınız kremalı, iki katlı bir tatlı diyebiliriz. Kaymaklı ekmek kadayıfı ya da revani gibi sevilen şerbetli tatlıların farklı bir versiyonu olduğunu düşünebiliriz. Rum tatlısı olarak da bilinen bu nefis tatlının özellikleri bu kadarla da sınırlı değil. Hamurunda un yerine galeta unu kullanılıyor. Sayfamızdaki haşhaşlı revani tarifini denemenizi de tavsiye ederim.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
tatlı, tatlı tarifi, kıbrıs tatlısı, kıbrıs tatlısı tarifi, kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri,kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır Şerbetli Tatlılar Kıbrıs

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 yumurta

  • yarım su bardağı toz şeker

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • Kreması için:

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı nişasta

  • yarım çay bardağı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kremşanti

  • Yarım çay bardağı süt

  • Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 dilim limon

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

Şerbeti soğuk dökülmesi gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri alın ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca soğuması için bekletin.

2

Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış bir tepsiye veya bir borcama dökün.

3

170 derece fırında alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirin. Keki 10-15 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Kreması için bir tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın.

4

Biraz ılıyınca üzerine 1 paket krema şantiyi, sütü ve vanilyayı ekleyin ve blender ile 5 dakika çırpın. Kremayı şerbetli kekin üzerine dökün ve düzeltip üzerine hindistan cevizi serpin.

5

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap