Enginarlı Pilav Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapıyorum? Pazara çıktım ve süper enginarlar aldım. Hayatımın ilk 8 senesini Ege Milas’ta geçirmiş bir Karadenizli olarak, genlerimden Karadeniz’i ruhumdan Ege’yi çıkaramam. Ege otlarının her birine, Karadeniz pilavının her türlüsüne aşina ve aşığım. O yüzden pilavlarım, yemeklerim ve mutfağım her ikisinin ruhunu taşır.

Çeşit çeşit otlu, aromalı, tane tane, pişince hem yumuşak hem dişe gelen bu pilav da tam ben gibi. Her kaşık hem ruhum hem bedenim. Yeniden dokunuşumla lezzet yolculuğunu tamamlayan bu yemek benim hikayem✨❤️ #BuYemekSeninHikayen

Bu nefis pilavı ister sıcak ister zeytinyağlı gibi soğuk servis edin. Her haline bayılacağınıza eminim! https://tarifbudur.com.tr/?p=2505&preview=true

Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
enginarlı pilav, pilav, pilav tarifi, enginarlı pilav tarifi, enginarlı pilav nasıl yapılır, enginarlı pilav malzemeleri Pilavİzmir

Enginarlı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış

  • 1 diş sarımsak

  • 1 su bardağı baldo pirinç

  • 2adet orta boy ayıklanmış limonlu suda haşlanmış enginar Tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 6-7 damla limon suyu

  • 1,5 su bardağı et suyu yada kaynar su

  • ½ limonun kabuğu – küçük rende

  • ½ demet dereotu

Enginarlı Pilav Tarifi Hazırlanışı

1

Tereyağı ve zeytinyağını eritip hafif cozurdatıp yemeklik doğradığın soğanları ekleyerek şeffaflaştırıyorsun.

2

Ardından doğradığın yada ezdiğin sarımsakları ekleyip bir iki dakika daha kavuruyorsun. 8e böldüğüne nginarları ekleyerek birkaç dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra yıkadığın pirinci, tuzu, şekeri ekleyip birkaç dakika da pirinci kavuruyorsun

3

o nefis aromaları bünyesine almasını sağlıyorsun. Limon suyu ve et suyunu ekleyip daha düşük ateşe alıyorsun, suyunu çekince ocaktan alıp kıydığın dereotu ve rende limon kabuklarını ekleyip bir tur karıştırıp sadece karışmalarını sağlıyorsun.

4

Bir kağıt havlu ile demlendiriyorsun ve hazır.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap