Fırın Mücver Tarifini Nasıl Yapıyorum? Fırın Mücver Tarifi, Çok az yağla yapılan glutensiz, bol sebzeli, lifli nefis bir reçete. Yapım aşamaları profilde öne çıkanlarda. Yanında biraz yoğurtla yaz sofralarına çok yakışacak tarifi şu şekilde. https://tarifbudur.com.tr/?p=2316&preview=true
Fırın Mücver Tarifi
Fırın Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırın Mücver Tarifi Malzemeleri
6 minik kabak( orta boysa 3-4 yeterli)
1 orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
Birkaç dal taze soğan
3 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı karabuğday unu( glutensiz olması için, diğer tüm unları kullanabilirsiniz)
Tuz kbiber
Fırın Mücver Tarifi Hazırlanışı
Kabakları ve havucu rendeleyin, yeşillikleri ince ince doğrayın bir karıştırma kabına alın.
İçine yumurtaları kırıp karıştırın. En son unu ve kabartma tozunu ekleyin çok hafif karıştırın fazla sulanmasına izin vermeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize yayın.
Üstünü düzeltip susam, keten tohumu ve çörekotu serpin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.