Fırın Mücver Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Fırın Mücver Tarifi

Fırın Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Fırın Mücver Tarifini Nasıl Yapıyorum? Fırın Mücver Tarifi,  Çok az yağla yapılan glutensiz, bol sebzeli, lifli nefis bir reçete. Yapım aşamaları profilde öne çıkanlarda. Yanında biraz yoğurtla yaz sofralarına çok yakışacak tarifi şu şekilde. https://tarifbudur.com.tr/?p=2316&preview=true

Fırın Mücver Tarifi

Fırın Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
fırın mücver, fırın mücver tarifi, mücver, mücver tarifi, mücver tarifi nasıl yapılır, mücver tarifi malzemeleri Hamur İşleri Tekirdağ

Fırın Mücver Tarifi Malzemeleri

  • 6 minik kabak( orta boysa 3-4 yeterli)

  • 1 orta boy havuç

  • Yarım demet maydanoz

  • Yarım demet nane

  • Birkaç dal taze soğan

  • 3 yumurta

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1 su bardağı karabuğday unu( glutensiz olması için, diğer tüm unları kullanabilirsiniz)

  • Tuz kbiber

Fırın Mücver Tarifi Hazırlanışı

1

Kabakları ve havucu rendeleyin, yeşillikleri ince ince doğrayın bir karıştırma kabına alın.

2

İçine yumurtaları kırıp karıştırın. En son unu ve kabartma tozunu ekleyin çok hafif karıştırın fazla sulanmasına izin vermeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize yayın.

3

Üstünü düzeltip susam, keten tohumu ve çörekotu serpin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap