Patates Graten Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Patate Graten Tarifi

Patate Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Patates Graten Tarifini Nasıl Yapıyorum? Bu akşam ana yemeğin yanına şöyle nefis bi graten yapmak istiyorum. Hem de beşamel sosla vs uğraşmıyorsunuz ve tek kelimeyle enfes oluyor. Zaten benim sayfamdaysanız pratik ve nefis tariflere aşinasınız demektir. Tatlı patates yerine istediğiniz, yakışacağını düşündüğünüz tüm sebzelerle deneyebilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2282&preview=true

Patates Graten Tarifi

Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Pişirme Süresi20 Dakika
patates graten, patates graten tarifi, patates graten tarifi nasıl yapılır, patates graten tarifi malzemeleri Sebze Yemekleri Tekirdağ

Patates Graten Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet tatlı patates

  • 3 adet orta boy patates

  • 4 diş sarımsak

  • 1 paket krema (200ml)

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • Varsa 1-2 dal biberiye

  • Tuz- karabiber

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Patates Graten Tarifi Hazırlanışı

1

Patates ve tatlı patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayın.

2

Tereyağını bir sos tenceresine alın eritin. Üzerine kremayı, tuzu karabiberi ekleyin.

3

Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Bir fırın kabına patatesleri kat kat dizin.

4

Aralara soyduğunuz sarımsakları yerleştirin. Her katta kremalı sosla azar azar ıslatın biberiye serpin çok az olacak şekilde.

5

Bu şekilde bütün patates dilimlerini yerleştirin. 200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

6

En son üzerlerine rendelenmiş kaşarı serpin tekrar fırınlayın. Kaşarlar eriyip hafif renklendiğinde fırından alabilirsiniz. Sıcak servis edin.

İlginizi Çekebilir
ıspanaklı kiş tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap