Kartalkaya Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Akşam yemeği hazırlıkları yapılmaya başlandı mı? Harika bir önerim var. Kartalkaya kebabı. Milföy içinde servis edildiği için yanına ekstra pilava vesaireye de gerek duymuyor. Bir zeytinyağlı ile harika olur. Ben barbunyayı tercih ettim. Zira kendisi de arkada görünüyor. Milföyle et tadı ise en sevdiğim lezzetlerden denediğinizde bana hak vereceğinize eminim.
Kartalkaya Kebabı Tarifi
Kartalkaya Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kartalkaya Kebabı Tarifi Malzemeleri
500gr kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 kapya biber
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
12 adet kare milföy
Kartalkaya Kebabı Tarifi Hazırlanışı
Tencerenin tabanını kaplayacak kadar Zeytinyağı ekleyin ve eti tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçine incecik kıydığınız soğanları ekleyin ve kavurun sonra sırasıyla havuç, biberler ve sarımsağı ekleyin üzerine 2 bardak kadar su, tuz,kbiber ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Diğer taraftan 12 adet milföy hamurunu oda sıcaklığına geldikten sonra 6'sını ayırın bu 6 milföyün içine ağzı geniş bir su bardağı ile dairesel boşluklar açın, içini boşaltın.
Bu 6 adet içi çıkarılmış milföyü alın diğer milföylerin üzerine yerleştirin üzerine çok az bastırın. Ortadaki boş alana çatalla sık delikler açın ki fırında kabarmasın. Kenarlara yumurta sarısını sürün.
190 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis ederken milföylerinizin ortasını et yemeği ile doldurup yemeğin suyundan gezdirilip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn...