Tırşık Tarifi Nasıl Yapıyorum? Bir haftanın sonunada geldik iyi hafta sonları diliyorum herkese.
Patlıcanı birde böyle deneyin. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir çeşit türlü yemeği olan tırşik yemeği, lezzetiyle damakta iz bırakıyor. Pratik yapımıyla denemeniz gereken bir lezzet. Yanında pilav, bulgur pilavı ya da cacık ile tüketebilirsiniz. Tırşık yemeği ( Etli güveç). Yemeğin yanına sarımsaklı pilav tarifimizi deneyebilirsiniz.
Tırşık Tarifi
Tırşık Tarifi Nasıl Yapılır?
Tırşık Tarifi Malzemeleri
500 gram kuzu veya dana eti
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
5-6 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
4 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tırşık Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle etimizi bir miktar yağ ile kavuralım düdüklüde yumuşayana kadar pişirdik.
Etimiz pişip suyunu çekince üzerine soğan ve sarımsak ekleyip etle beraber kavuralım domates, domates salcayı da ekleyip kavurmaya devam edelim
tuz ve baharatlar,1 çay bardağı sıcak suyunuda ekleyip 1 dakika daha kaynatıp ocakta alalım.
Patlıcanları soyup doğrayalım tuzlu suda 10 dakika bekletelim. Patlıcan Kapya biber Yeşil biberleri Kızgını yağda sebzeleri kızartıp tepsiye alalım
Pişirdiğimiz etimiz ile kızarttığımız patlıcan ve biberleri tepsi içinde karıştıralım suyu az ise çok az su ekleyebilirsiniz önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika fırınlayın.Afiyet olsun