Fırında Soslu Çupra Tarifi Nasıl Yapılır? Öyle lezzetli oldu ki, hele o altına koyulan sebzeler! Bol bol yiyip asla pişman olmayacağınız yemeklerden. Üstelik tavada yapılan balıklar gibi etraf yağ içinde kalmıyor, en az koku ile kurtarıyorsunuz.
Fırında Soslu Çupra Tarifi
Fırında Soslu Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında Soslu Çupra Tarifi Malzemeleri
4 adet çupra
Sosu için :
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
çok az karabiber
yarım limon suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Balıkların altına koymak için
2-3 adet patates
2 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet havuç
6-7 adet tane karabiber
1 adet limon dilimi
Balıkların içine koymak için 4 küçük parça tereyağı
Fırında Soslu Çupra Tarifi Hazırlanışı
küçük bir kaseye zeytinyağı , baharatları, ve 2 diş sarımsak rendesi ve yarım limon tuzu ekleyip karıştırın.
patates, havuç, soğan ve sarımsakları halka halka doğrayıp fırın tepsisine yerleştirin üzerine tuz ve karabiber serpin.
Temizlenmiş ve içi çıkartılmış balığın üzerine 3 çizik atın bıçakla tepsiye konur içini ve dışını bu sostan sürülür. dilimlenmiş soğan ve bir parça tereyağı balığın içine konulur.
tepsinin üzeri ıslatılmış bir yağlı kağıt ile kapatılır 250 derece fırında 25- dakika pişirilir sonra üzerinden yağlı kağıt alınıp 5-10 dakikada üzeri açık pişirilir. Afiyet olsun