Fincanda Omlet Tarifi Nasıl Yapılır? Göz alıcı ve yapması eğlenceli bir omlet tarifi: Fincanda Omlet ☕️
Fincanlarda pişerken puf puf kabaran ve adeta pofuduk bir pankeke dönüşen bu lezzeti deneyin.
Fincanda Omlet Tarifi
Fincanda Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
Fincanda Omlet Tarifi Malzemeleri
4 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
Bir çimdik karabiber
Bir çimdik pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
3-4 dal maydanoz (kıyılmış)
30 gram kaşar peyniri (ince rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz (kıyılmış)
Fincanda Omlet Tarifi Hazırlanışı
Yumurtaları geniş bir kaseye kırın ve çırpın.
Üzerine süt, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip çırpın.
Ardından zeytinyağını ekleyin.
Doğranmış yeşil biber ve kapya biber ekleyin.
Maydanozu ve kaşar peynirini de kaseye ekleyin ve tekrar karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, fincanların yarısına gelecek şekilde pay edin ve geniş bir tencereye yerleştirin. Fincanların yarısına gelecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Yumurtalar yukarı doğru çıkıp şişmeye başladığında omletleriniz hazır demektir. Afiyet olsun!