Cennet Çamuru Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Helvalar

Cennet Çamuru Tarifi

0

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır? Merhaba 🌸Bugün size yapımı basit ,tadı nefis bir tatlı tarifim var 💐Kadayıf ve fıstığın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan bir lezzet😋

Cennet Çamuru Tarifi

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
cennet çamuru, cennet çamuru tarifi, cennet çamuru nasıl yapılır, cennet çamuru malzemeleri, HelvalarTekirdağ

Cennet Çamuru Tarifi Malzemeleri

  • 60 gr tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 125 gr tel kadayıf

  • 100 gr Antep fıstığı

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı su

  • 3-4 damla limon suyu

Cennet Çamuru Tarifi Hazırlanışı

1

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynadıktan sonra altını kısıp limon suyunu ekleyin 7-8 dk sonra kapatın

2

Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın. Eriyince minik minik doğranmış kadayıfları ekleyin .sürekli karıştırarak renk alana kadar kavurun.

3

Sonra fıstıkları ekleyip iyice birbirine yedirip altını kapatın. Soğumuş şerbeti azar azar ekleyin çamur kıvamına gelince birkaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Kaymak veya dondurmayla çok iyi gidiyor

İlginizi Çekebilir
317555026_829910698062105_367871799283344071_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap