Cennet Çamuru Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Helvalar

Cennet Çamuru Tarifi

0

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır? Merhaba Bugün size yapımı basit ,tadı nefis bir tatlı tarifim var Kadayıf ve fıstığın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan bir lezzet

Cennet Çamuru Tarifi

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
cennet çamuru, cennet çamuru tarifi, cennet çamuru nasıl yapılır, cennet çamuru malzemeleri, HelvalarTekirdağ

Cennet Çamuru Tarifi Malzemeleri

  • 60 gr tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 125 gr tel kadayıf

  • 100 gr Antep fıstığı

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı su

  • 3-4 damla limon suyu

Cennet Çamuru Tarifi Hazırlanışı

1

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynadıktan sonra altını kısıp limon suyunu ekleyin 7-8 dk sonra kapatın

2

Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın. Eriyince minik minik doğranmış kadayıfları ekleyin .sürekli karıştırarak renk alana kadar kavurun.

3

Sonra fıstıkları ekleyip iyice birbirine yedirip altını kapatın. Soğumuş şerbeti azar azar ekleyin çamur kıvamına gelince birkaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Kaymak veya dondurmayla çok iyi gidiyor

İlginizi Çekebilir
Helva-i Hakani Tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap