Kaygana Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Diyet Yemek

Kaygana Tarifi

0

Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? Karadeniz’in meşhur krep tarifi: Kaygana! Buzdolabınızdaki taze otları değerlendirebileceğiniz bu yöresel tarif.

Kaygana Tarifi

Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kaygana, kaygana tarifi, kaygana nasıl yapılır, kaygana tarifi malzemeleri, kaygana tarifi nasıl yapılırYemek Tarifleri Karadeniz

Kaygana Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)

  • 1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)

  • 3 dal taze soğan (ince kıyılmış)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Pişirmek için: 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kaygana Tarifi Hazırlanışı

1

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.

2

Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.

3

İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin

4

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın

5

Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.

6

Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.

7

Pişen kayganaları bir servis tabağına alın. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir
311299032_144120855001038_1346659400816743796_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap