Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Yaza yakışır fresh bir tatlı tarifi geldi
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
2 parça ezilmiş damla sakızı
Sosu için
3 adet şeftali
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Hazırlanışı
Muhallebisi için1 litre sütü tencereye koyalım.
Üzerine 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un ekleyelim. 1 bardak tozşeker ve 1 yumurta sarısı da ekleyip iyice karıştıralım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Piştikten sonra altını kapatıp 1 vanilya, 1 kaşık tereyağı ve 1 paket krema ekleyip iyice çırpalım. Kuplara paylaşalım.
Üstteki şeftali sos için de 4-5 tane şeftalinin kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkartalım.
Doğrayıp üzerine 4 kaşık tozşeker, yarım çay bardağı su, 1 kaşık nişastayı da ekleyelim ve blendırdan geçirelim iyice ezilince küçük bir tencereye koyup pişirip kapatalım.
Muhallebinin en üst kısmına ekleyelim soğuduktan sonra süsleyip buzdolabına kaldıralım.