Zerde Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Zerde Tarifi

0

Zerde Tarifi Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutfağından gelen çok hafif ve pratik bir tatlı tarifi “ZERDE” sizlerle

Zerde Tarifi

Zerde Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
zerde, zerde tarifi, zerde nasıl yapılır, zerde tarifi malzemeleri TatlılarTekirdağ

Zerde Tarifi Malzemeleri

  • 4Su Bardağı Su

  • Yarım Su Bardağı Pirinç

  • 1.5 Su Bardağı Şeker

  • Yarım Çay Kaşığı Zerdeçal

  • 3 Yemek Kaşığı Gülsuyu

  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta(Su ile çözülecek)

  • 1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü

  • 1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı

Zerde Tarifi Hazırlanışı

1

Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.

2

Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.

3

1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.

4

2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
Pepeçura Tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap