Çubuk Pişi Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Çubuk Pişi Tarifi

0

Çubuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?Mayalama derdi olmadanşipşak hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır çıtır, içi puf puf çubuk pişiler geldi! Kapış kapış biten bu pratik lezzeti kaydedip mutlaka denemelisiniz.

Çubuk Pişi Tarifi

Çubuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
pişi, pişi tarifi, pişi nasıl yapılır, çubuk pişi, çubuk pişi tarifi, çubuk pişi nasıl yapılırHamur İşleri Trakya

Çubuk Pişi Tarifi Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 adet yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 çay bardağı beyaz peynir

  • 8-10 dal maydanoz

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2,5 su bardağı un

Çubuk Pişi Tarifi Hazırlanışı

1

Uygun bir yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım.

2

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım.

3

Biraz karıştırdıktan sonra elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.

4

Pişirme kağıdımızdan bir parça alarak tezgah üzerine serelim.

5

Ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım, elimizle biraz bastırdıktan sonra tekrar bir pişirme kağıdını üzerine kapatarak merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.

6

Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim.

7

Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.

8

Ayırdığımız hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim.

9

Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım.

10

İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap