Peynirli Açık Pide Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hani şu pidecilerde sıcak sıcak dumanı üstünde pideler varya işte onlardan. Bugün akşam için yine yaptım. Kalanları da sahur için, sizlere de fikir olsun. İç malzeme kendi zevkinize kalmış. Ispanak, peynir, kıyma vs… istediğiniz harçla hazırlayabilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2414&preview=true
Peynirli Açık Pide Tarifi
Peynirli Açık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Peynirli Açık Pide Tarifi Malzemeleri
4,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
4 adet kuru soğan
1 er adet kırmızı ve yeşil biber
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım kilo peynir-çökelek karışımı
Yarım demet maydanoz
Tercihe göre 2 adet domates
Kekik, pulbiber
Peynirli Açık Pide Tarifi Hazırlanışı
İnce doğranmış soğan ve biberler sıvıyağda kavrulur, soğanlar pembeleşince salçası eklenir.
Çiğ salça kokusu gidinceye kadar kavrulur. Baharatları atılarak ocağın altını kapatılır.
Soğuduktan sonra peynir-çökelek karışımı ve maydanozu, küçük doğranmış domatesi eklenir ve iyice karıştırılır.
Un ve tuz hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz
Unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz. Üzerini kapatıp tezgata 45 dakika mayalandırıyoruz.
Hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp un ve oklava yardımıyla önce yuvarlak olarak hafif büyütüp sonra oval olacak şekilde açıyoruz.
İç harcını koyup şekil veriyoruz. 200 derecelik fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken kenarlarına tereyağı sürüyoruz. Afiyet olsun ☺