Yağ Mantısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Yağ Mantısı Tarifi

Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı akşamlar . Bu akşam menüde yağ mantısı vardı. Harika bir lezzet.Kayserililere ve mantıseverlere selam olsun. Kayseri yöresine ait mantı çeşidi. Mantı deyince sayfamızda yer alan kozalak mantısı tarifinede bir göz atın derim.

Yağ Mantısı Tarifi

Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
mantı, yağ mantısı, mantı tarifi, yağ mantısı tarifi, yağ mantısı tarifi nasıl yapılır, yağ mantısı tarifi malzemeleri, Hamur İşleri Kayseri

Yağ Mantısı Tarifi Malzemeleri

  • Hamuru için:

  • 4 su bardağı un

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Yarım tatlı kaşığı tuz

  • 21 gram yaş maya

  • Kıymalı harç için;

  • 300 gram kıyma

  • 2 adet soğan

  • Bir tutam maydonoz

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • Bütün malzemeleri katarak karıştırın.

  • Salçalı sos için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı toz biber

  • Kıvam için çok az su

  • Yoğurt sosu

  • 1 kase yoğurt

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 diş sarımsak

Yağ Mantısı Tarifi Hazırlanışı

1

Hamuru için un, yoğurt, ılık su, tuz, yağ,maya ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.

2

Üzerini kapatın 20-25 dakika mayalandırın.

3

Daha sonra un serpin tezgahın üzerine hamuru iki parçaya bölüp ve ne çok ince nede kalın olmak üzere açın kare kare keserek ortalarına kıymalı harçtan koyun ve videoda olduğu gibi kapatın.

4

Diğer bezeyide aynı şekilde yapın. Mantıları bol kızgın yağda kızartın.

5

Salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir.

İlginizi Çekebilir
318777651_682450423459908_1223440057082648372_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap