Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı akşamlar . Bu akşam menüde yağ mantısı vardı. Harika bir lezzet.Kayserililere ve mantıseverlere selam olsun. Kayseri yöresine ait mantı çeşidi. Mantı deyince sayfamızda yer alan kozalak mantısı tarifinede bir göz atın derim.
Yağ Mantısı Tarifi
Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yağ Mantısı Tarifi Malzemeleri
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
21 gram yaş maya
Kıymalı harç için;
300 gram kıyma
2 adet soğan
Bir tutam maydonoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Bütün malzemeleri katarak karıştırın.
Salçalı sos için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
Kıvam için çok az su
Yoğurt sosu
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Yağ Mantısı Tarifi Hazırlanışı
Hamuru için un, yoğurt, ılık su, tuz, yağ,maya ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatın 20-25 dakika mayalandırın.
Daha sonra un serpin tezgahın üzerine hamuru iki parçaya bölüp ve ne çok ince nede kalın olmak üzere açın kare kare keserek ortalarına kıymalı harçtan koyun ve videoda olduğu gibi kapatın.
Diğer bezeyide aynı şekilde yapın. Mantıları bol kızgın yağda kızartın.
Salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir.