Teretür Meze Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Meze

Teretür Meze Tarifi

0

Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Teretür mezesini daha önce hiç duymuş muydunuz? Hem farklı ve lezzetli hem de çok pratik bir meze arıyorsanız mutlaka deneyin deriz. Yemelere doyamayacaksınız.

Teretür Meze Tarifi

Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
teretür, meze, meze tarifi, teretür tarifi, teretür meze tarifi, teretür meze nasıl yapılırMezeTekirdağ

Teretür Meze Tarifi Malzemeleri

  • Yarım marul

  • Yarım bağ maydanozun sap kısmı

  • 1 diş sarımsak

  • 2/3 yemek kaşığı süzme yoğurt

  • 1 yemek kaşığı tahin

  • Yarım limon (küçük boy)

  • Tuz

  • Zeytinyağı

  • Arzu eden tereyağına kırmızı toz biber kullanabilir

Teretür Meze Tarifi Hazırlanışı

1

Marulu ince ince kıyıp biraz tuz ekleyerek elimizle ovalayıp suyunu sıkalım. (acı suyu).

2

Maydanozun sap kısımlarını da aynı şekilde ince ince kesip elimizle ovalayıp suyunu sıkarak genişçe bir kaseye alalım.

3

Yoğurt sosu için yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştıralım.

4

Sosu marul ile iyice harmanlayıp servis tabağına alalım.

5

Üzerine zeytinyağı, arzu ederseniz tereyağına yakılmış kırmızı toz biber, sumak, kuru nane, pul biber, ceviz içi kullanarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

6

Orijinal teretür: Marulun sert olan beyaz kısmı ile maydanozun sap kısımları satır arası doğrama tekniğiyle kıyılır.(ekmek üzerine sürülecek kıvama gelene kadar).

7

Üzerine limon ve tuz eklenerek ovulur. Avuç içinde sıkarak fazla suyu alınır. Sadece tahin, sarımsak eklenerek (yoğurtsuz) harmanlanır.

8

Sadece tahin ile hazırlandığında tadı biraz ağır oluyor bu yüzden yoğurtla karıştırmayı tercih ediyorum.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap