Sultan Kebabı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Sultan Kebabı Tarifi

0

Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? m çok lezzetli hem bereketli hem davet sofralarına çok yakışan hemde doyurucu bir tarif bırakıyorum. Bir kalp(beğeni) bırakırsanız emeğim için mutlu olurum

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kebap, sultan kebabı, sultan kebabı tarifi, sultan kebabı tarifi nasıl yapılır, sultan kebabı tarifi malzemeleri Et Yemekleri Adana

Sultan Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka

  • 500 gram dana kuşbaşı

  • 1 adet soğan

  • 2 adet havuç

  • 2 adet patates

  • 1 kase bezelye

  • 1 yemek kaşığı salça

  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik

  • Beşamel Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Üzerine Kaşar peynir rendesi

Sultan Kebabı Tarifi Hazırlanışı

1

Eti düdüklü tencerede haşlayın.

2

Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun, ardından doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika kavurun, patatesleri ekleyip birkaç dakika kavurmaya devam edin

3

Salça ve baharatları ilave edin kavurun ve eti kevgir yardımıyla sudan alıp sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeyi de ekleyip karıştırın.

4

Eti haşladığınız sudan 1 bardak yemeğe ilave edin ve pişirin. Patatesler yumuşayınca ocaktan alın.

5

Beşamel sosu için tavada tereyağını eritin unu ekleyip kavurun, süt, tuz ve karabiberi ilave edin krema kıvamına gelince ocaktan alın.

6

Yufkaları üst üste koyup 4'e bölün. Bölünmüş parçalardan iki adet alıp bir kasede üst üste koyun ve iç harçtan doldurup kasenin dışına taşan yufkaları sıkıca üst üste koyup kapatın ters çevirip yağlanmış tepsiye alın.

7

Üzerine beşamel sosu sürüp kaşar peyniri serpin.

8

80 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin benimki biraz fazla pişti siz daha az pişirin ki kaşarlar yanmasın. Afiyet şifa olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap