Etli Fajita Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Etli Fajita Tarifi

0

Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır? Hem gözler hem mideler bayram edecek enfes fajita denemelisiniz

Etli Fajita Tarifi

Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır ?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
fatita, etli fajita, fajita tarifi, etli fajita tarifi, etli fajita nasıl yapılır, etli fajita tarifi malzemeleri Et Yemekleri Adana

Etli Fajita Tarifi Malzemeleri

  • 600 gram jülyen doğranmış dana eti (sinirsiz olsun)

  • 1 adet kırmızı Kaliforniya biberi

  • 1 adet sarı Kaliforniya biberi

  • 1 adet yeşil biber

  • 1 baş kırmızı kuru soğan

  • Zeytinyağı (sebzeleri sotelerken )

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • Et marinasyonu için;

  • 3 yemek kaşığı sirke

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • Yarım çay bardağı soya sosu (olmasa da olur )

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber (tuzu soya sosu kullanmayanlar eklesin )

Etli Fajita Tarifi Hazırlanışı

1

Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (zamanınız yoksa 3-4 saat )ovup bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.

2

Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekletin.

3

Daha sonra döküm tavayı ocağa alın çok iyi ısıtın. Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte ara ara ters yüz ederek çok kurutmadan pişirin.

4

Gerekirse damak tadınıza göre tuz ilave edin. Ben etleri üç kerede pişirdim.

5

Etlerin hepsini birden tavaya alırsanız tavanın ısısı düşer ve etler çok suyunu salar.

6

Kızaran etleri başka bir tabağa alın ve bekletin. Aynı tava içtersine zeytinyağ dökün ilk piyazlık doğranmış soğanı 1-2 dk kadar soteleyin

7

Daha sonra jülyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.

8

Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almaya yakın soya sosunu ekleyip gerekirse tuz ilavesi yapıp bir iki kez çevirdikten sonra kızaran etleri de içtersine ilave edin ve 2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap