Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır? Hem gözler hem mideler bayram edecek enfes fajita denemelisiniz
Etli Fajita Tarifi
Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır ?
Etli Fajita Tarifi Malzemeleri
600 gram jülyen doğranmış dana eti (sinirsiz olsun)
1 adet kırmızı Kaliforniya biberi
1 adet sarı Kaliforniya biberi
1 adet yeşil biber
1 baş kırmızı kuru soğan
Zeytinyağı (sebzeleri sotelerken )
1 yemek kaşığı soya sosu
Et marinasyonu için;
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı soya sosu (olmasa da olur )
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber (tuzu soya sosu kullanmayanlar eklesin )
Etli Fajita Tarifi Hazırlanışı
Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (zamanınız yoksa 3-4 saat )ovup bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.
Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekletin.
Daha sonra döküm tavayı ocağa alın çok iyi ısıtın. Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte ara ara ters yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
Gerekirse damak tadınıza göre tuz ilave edin. Ben etleri üç kerede pişirdim.
Etlerin hepsini birden tavaya alırsanız tavanın ısısı düşer ve etler çok suyunu salar.
Kızaran etleri başka bir tabağa alın ve bekletin. Aynı tava içtersine zeytinyağ dökün ilk piyazlık doğranmış soğanı 1-2 dk kadar soteleyin
Daha sonra jülyen doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin.
Hafif diri kalmaları gerekiyor. Ocaktan almaya yakın soya sosunu ekleyip gerekirse tuz ilavesi yapıp bir iki kez çevirdikten sonra kızaran etleri de içtersine ilave edin ve 2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.