Lazanya Tarifi Nasıl Yapıyorum? Evet pratik tarifleri seviyoruz. Ama arada uzun zamandır yapmak isteyip bir türlü vakit ayıramadığımız tarifleri de denemeliyiz. Mesela Lazanya Bu İtalyan mutfağının en sevdiğimiz lezzetlerinden. Çocukluğumuzda Garfield sayesinde hepimizin öğrendiği tarifi. Biraz bizim damak zevkimize uyacak şekilde yorumlayıp pişirdim nefis oldu. https://tarifbudur.com.tr/?p=2339&preview=true
Lazanya Tarifi
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Lazanya Tarifi Malzemeleri
500gr kıyma,
1 adet soğan
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
3 adet rende domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı Teremyağ .
Beşamel sos için,
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı Teremyağ
Muskat rendesi, tuz, karabiber .
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Lazanya Tarifi Hazırlanışı
Önce kıymalı sos için zar gibi doğranmış soğanı Teremyağ ile birlikte tavaya alın, üzerine sırasıyla kıymayı, salça ve domates rendesini, incecik kıyılmış biberleri ekleyin.
En son üstüne 1 su bardağı su ekleyip biberler yumuşayana kadar pişirin.
Diğer tarafta beşamel sosu yapmaya başlayın. Bir tencereye sütü, unu ve bir mercimek kadar muskat rendesini alın homojen olana kadar çırpın.
. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca içine Teremyağ’ı ekleyin. Karıştırarak eritin.
Fırın kabınızı alın tabanına beşamel sostan sürün. Üstüne fırın kabınızın tabanını kaplayacak şekilde lazanya yapraklarını yerleştirin.
Üzerine beşamel sostan sürün, beşamel sosun üstünü kıymalı harçla kaplayın. Bu şekilde kat kat tüm lazanya yaprakları bitene kadar devam edin
Üzerine beşamel sostan sürün, beşamel sosun üstünü kıymalı harçla kaplayın. Bu şekilde kat kat tüm lazanya yaprakları bitene kadar devam edin
Son katı da yerleştirdikten sonra üzerini beşamelle kaplayıp üstüne rende kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.