Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Damağınızı çatlatacak enfes bir kurabiye tarifi yemelere doyamayacaksınız.
Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi
Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri
1 paket oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 vanilin
1 kabartma tozu
Kavurmak için 2 su bardağı un
Aldığı kadar un
Kavrulmuş Un Kurabiyesi Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle 2, 5 su bardağı unu teflon tencereye alıp yakmadan rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Sarımsı renk alan unu bir tepsiye eleyerek soğumaya bırakın. Mutlaka eleyin yoksa şekil verirken hamur birleşmez dağılır.
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun.
Hamur elinize yapışmayı bıraktığı anda un eklemeyi bırakın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
Hamura ilk önce kavrulmuş ve soğumuş unun tamamı ekleniyor, sonra aldığı kadar azar azar un ekleniyor.
Hamurdan cevizden az daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Tatlı kaşığıyla hamuru elinizde çevire çevire kenarlarına kesikler atın.
Ortasına birer adet fındık batırın. Ben yarısını bu şekilde, yarısını da yuvarlayıp ortasına kevgirle bastırarak şekil verdim.
Kevgirle yaptıklarıma ise yer fıstığı batırdım, istemezseniz ortalarını boş da bırakabilirsiniz ama varsa mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim piştikten sonra çok güzel kavrulmuş fındık/fıstık tadı geliyor.
İkisinin de piştikten sonra şekli çok güzel çıktı. Yağlı kağıtlı tepsiye veya direk tepsiye dizip ısıtılmış 180 derecede ki fırında altları pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri tepside soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin ortasına fıstık ezmesi veya kahvaltılık çikolata sıkabilirsiniz, daha lezzetli olur. Ben bu sefer sade haliyle bıraktım, yine de çok güzeldi.
Ağzı kapalı kutuda haftalarca muhafaza edebilirsiniz, uzun süre bayatlamıyor. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun☺