Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kurabiyeler

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi

0

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisinde katı yağ yok, yapması da oldukça kolay 😉 Karşınızda kıyır kıyır, nefis mi nefis sıvı yağlı tuzlular 😉

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kurabiye, tuzlu kurabiye, tuzlu kurabiye tarifi ,tuzlu kurabiye nasıl yapılır, karışık tuzlu kurabiye, karışık tuzlu kurabiye tarifi KurabiyelerTekirdağ

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • Yarım su bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı nişasta (mısır/buğday)

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı mahlep (olmasa da olur)

  • 2-3 su bardağı un (kontrollü)

  • Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

  • Haşhaş, susam, çörek otu, çekirdek

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

1

Un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.

2

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

3

Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.

4

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. İstediğiniz malzemelere bulayarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.

5

Not; içerisinde nişasta olduğu için çok fazla pişirmeyin. Soğudukça sertleşecektir. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
318101176_703291521127883_987692720083824191_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap