Katıklı Dolma Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Katıklı Dolma Tarifi

Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kabağın en güzel hallerinden diyebileceğim leziz,pratik. Tam bir öğün olan bu yöresel lezzeti denemeyen kalmasın bence. Kaydetmeyi ve beğenmeyi kesinlikle unutmayın. Kabak tariflerinden kabak dolması tarifinide deneyebilirsiniz.

Katıklı Dolma Tarifi

Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
dolma, dolma tarifi, katıklı dolma, katıklı dolma tarifi, katıklı dolma tarifi nasıl yapılır, katıklı dolma tarifi malzemeleri Sebze Yemekleri Tekirdağ

Katıklı Dolma Tarifi Malzemeleri

  • 4 tane kabak

  • 250 gr kıyma

  • 1 çay bardağı köftelik ince bulgur

  • 1 tane rendelenmiş soğan

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Tuz,karabiber, pul biber,reyhan(Ben sevmediğim için reyhan koymadım ama koyuluyor. Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

  • Suyu İçin;

  • 2 bardak kadar kaynar su

  • 1 yemek kaşığı salça(biber-domates karışık)

  • Üzeri için;

  • 1 büyük kase yoğurt

  • 2 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)

  • Üzeri sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası

  • Bir tatlı kaşığı pul biber(tepeleme değil)

Katıklı Dolma Tarifi Hazırlanışı

1

Kabakları yıkayıp iki parmak kalınlığında dilimleyin, içlerini oyun,kenara alın.

2

Yoğurma kabına kıyma,ince bulgur,soğan rendesi,salça ve baharatları koyup yoğurun.

3

Oyulan her bir kabağın içini hazırlanan harç ile doldurun. (Çok fazla doldurmayın şişeceği için taşar)Tencereye dizin.

4

(Oyduğum kabakların içini tencerenin altına koyarak,doldurduğum kabakları üzerine dizdim. Sizde bu şekilde kabak içlerini değerlendirebilirsiniz)

5

Üzerine salçalı suyu koyup 25-30 dakika kısık ateşte pişirin. (Artan harcı köfte gibi yuvarlayıp tencereye dizdim.Dilerseniz artan harcı bu şekilde pişirebilirsiniz)

6

Tereyağı eritin,zeytin yağı ekleyin.Salçayı kavurun ve pul biber ilave ederek altını kapatın

7

Servis tabağına alınan yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu gezdirin. Hepsi bu afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap