Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapıyorum? Öyle hafif ki daha çiğnerken kalorisini harcarsınız. Sıcak yaz günleri için müthiş bi zeytinyağlı Kabak Sıyırma Yine Ege kokan ve çok pratik bi tarifimiz kendisi. Ve vegan. https://tarifbudur.com.tr/?p=2443&preview=true
Kabak Sıyırma Tarifi
Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabak Sıyırma Tarifi Malzemeleri
5-6 yemek kaşığı sızma yağ
1 soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarımsak (doğranmış)
4-5 yeşil kabak
2 yemek kaşığı pirinç
1 limonun suyu
Bir çay bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için dereotu rendesi
Kabak Sıyırma Tarifi Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayıp soymadan, kabak soyucu ile tamamından ince şeritler oluşturuyorsun.
Yağı tencereye alıyorsun, soğanları ve ardından sarımsakları ekleyip soteliyorsun, 1-2 dk sonra şeffaflaşınca kabakları ekleyip soteliyorsun.
1 dk sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakıyorsun! Üzerine dereotu ile servis edebilirsin. Afiyetle