Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi Nasıl Yapılır? Bayram için güzel ve pratik bir tarif oluşturmalı diye düşünmeye başladığım. Farkettim ki kadayıfı çok farklı şekillerde kullanıyoruz ama tart tabanı olarak kullanıldığını görmedim. Sonrasında arayıp yaş kadayıf bulup mutfağa girmem bir oldu. Kadayıfı geleneksel bir malzeme olarak düşünüp tart tabanı olarak şekillendirdim. Ve sonuç muhteşem. Çok pratik, nefis ve bayrama da çok yakışır. Kısa sürede ortaya çıkan çok gösterişli bir reçete. İnce bir kıtır taban üzerine ipek gibi bir krema ve meyveler. Mevsimin meyve konusunda en şanslı zamanları ben ise hem fotoğrafta hem de tarifte bol bol kullandım.  Tarifi şu şekilde .https://tarifbudur.com.tr/kadayifli-meyveli-tart-tarifi/

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
tart, tart tarifi, meyveli tart, meyveli tart tarifi, tart tarifi nasıl yapılır, meyveli tart tarifi nasıl yapılır, kadayıflı tart, kadayıflı tart tarifi, kadayıflı meyveli tart tarifi, kadayıflı meyveli tart tarifi nasıl yapılır TatlılarTekirdağ

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi Malzemeleri

  • 250gr yaş kadayıf

  • 50gr tereyağı

  • Mevsim meyveleri

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • Kreması için,

  • 3 su bardağı süt

  • 2 yk un

  • 2 yk mısır nişastası

  • 1 paket vanilya

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 su bardağı dan 1 parmak eksik şeker

  • 200gr labne peyniri

Kadayıflı Meyveli Tart Tarifi Hazırlanışı

1

Tereyağını bir sos tavasında eritin, içine şekeri ekleyin karıştırın. Yaş kadayıfı bir kaba alın tel tel ayırın. İçine tereyağını ekleyin karıştırın.

2

Tereyağının homojen bir şekilde yayıldığından emin olun. Tart kalıplarına kadayıfı paylaştırın. Her bir tart kalıbına kadayıfı eklediğinizde diğer bir kalıp ya da bardak tabanıyla sıkıştırın.

3

Kenarda kalan kadayıf parçalarını içe doğru toplayın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kreması için labne dışındaki malzemeleri bir tencereye alın ve homojen olana kadar bir tel çırpıcı ile çırpın.

4

Bu sırada ocağın altı kapalı olmalı. Daha sonra tencerenin altını açın ve karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve muhallebinin üstünü bir streç filmle kaplayın ki kabuk tutmasın.

5

Soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini ekleyin ve çırpın. Krema ve tartlar soğudutan sonra tartların içine kremayı sıkın ve meyvelerle süsleyin. Afiyet olsunn

İlginizi Çekebilir
338203307_973157930516010_2863615112647328096_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap