Kupta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapıyorum? iramisu aşkımı biliyorsunuz ve her şekliyle bayılırım. Mesela kupta tiramisu; porsiyonluk, şık sunum Yapıp dolaba koyduktan sonra sıcağın en bastırdığı anlarda dolaptan çıkışı bir şölen gibi. Herkesin defterinde olması gereken tarif. Orjinal italyan değil, bizim buralara özgü ama nefis. Kaydedin derim. Farklı bir tatlı tarifime de göz atmanızı öneririm. Orman Meyveli Parfe Tarifi.
Kupta Tiramisu Tarifi
Kupta Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Kupta Tiramisu Tarifi Malzemeleri
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
200gr mascarpone peyniri (ya da labne)
1 adet vanilya çubuğu ya da vanilin
1 yemek kaşığı instant (nescafe) ya da filtre kahve
1 çay bardağı sıcak su
1 paket kedi dili bisküvisi
Kakao
Kupta Tiramisu Tarifi Hazırlanışı
Kreması için süt, un, nişasta, yumurtayı, şeker, vanilyayı tel çırpıcıyla sürekli çırparak pişirin.
oyulaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı geçince kabuk tutmaması için üzerini streç filmle sarıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca içine peyniri ekleyin ve homojen bir krema haline gelene kadar çırpın.
Kedidili bisküvilerinizi kahveli suya batırıp çıkarın ve kupu hazırlamaya başlayın.
En alt kısmına bisküvi yerleştirin üzerine biraz krema onun üstüne tekrar bisküvi, tekrar krema ile bitirin en üste kakao serpin, biraz buzdolabında soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsunn