Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? En kolay Tatlı Alman Tatlısı “Elma kızartması” Tatlı krizlerinde 10 dakikada bu Tarifimi yapmalısınız
Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi
Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Malzemeleri
3 adet orta boy Elma
1 çay bardağı Süt + çeyrek (toplam 120ml)
2 çay bardağı Un ( 120g)
1 yumurta orta boy
1 dolu yemek kaşığı Tozşeker
1 çay kaşığı Tarçın
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
Kızartmak için :Sıvıyağ Bulamak için Tozşeker Tarçın karışımı
Vanilya sosu için:
500ml süt
2 yemek kaşığı vanilya Puding Tozu
3 silme yemek kaşığı Tozşeker
1 vanilin şeker
Çay kaşığı ucuyla Zerdeçal
Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
Hamuru için Süt, Un, yumurta , tozşeker ve Tarçını güzelce çırpın en son kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur çırpın.
Elmaları yıkayıp kabuğunu soyun. Serçe parmağı geçmeyecek kalınlıkta dilimler kesin ve çekirdek kısmını bir duy veya başka bir çisimle çıkartın.
Tavaya Sıvıyağı alıp kızdırın sonra altını orta ateşten bir tık yükseğe indirin (ben 9 dan 6 ya aldım) Elma dilimleri Hamurun içine güzelce bulayıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın .
Dilerseniz Tavadan çıkan pişen elma tatlılarını önce havlu kağıda alıp fazlalık yağını çektirin . Sıcakken daha Tarçınlı şeker karışımına bulayın.
Vanilya sos için tüm malzemeleri tencerede kaynatın başka bir kaba alıp üzerine streç film yağıştırın kabuk bağlamasın.
İyice soğuduktan sonra blenderden geçirin . Soğuk Vanilya sosu ile Tatlıyı ılık yemenizi tavsiye ederim