Cezerye Tarifi

Cezerye Tarifi

1

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı bir #cezerye tarifine ne dersiniz?

Cezerye Tarifi

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
cezerye, cezerye tarifi, cezerye nasıl yapılır, cezerye tarifi malzemeleri, cezerye tarifi nasıl yapılırDiyet Tatlılar Mersin

Cezerye Tarifi Malzemeleri

  • 2 orta boy havuç

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 10 adet hurma

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi (100gr)

  • 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı

  • üzeri için hindistan cevizi

Cezerye Tarifi Hazırlanışı

1

Havuçları rendeleyip zeytinyağında kısık ateşte kavurun.

2

Bu esnada hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda yumuşatın.

3

Havuçlar oda sıcaklığına gelince mutfak robotuna aktarın.

4

Üzerine ceviz, hurma, yulaf kepeği pekmez ve tarçın ekleyin ve iyice karışana kadar robotta çekin.

5

Hepsi güzelce karışınca malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.

6

Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…

Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    sen_m_thi_sin_
    Sen Müthişsin!
  • 0
    karars_z_m
    Kararsızım
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    daha_yisini_yap
    Daha İyisini Yap
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir