Cezerye Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Diyet Tatlı

Cezerye Tarifi

0

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı bir #cezerye tarifine ne dersiniz?

Cezerye Tarifi

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
cezerye, cezerye tarifi, cezerye nasıl yapılır, cezerye tarifi malzemeleri, cezerye tarifi nasıl yapılırDiyet Tatlılar Mersin

Cezerye Tarifi Malzemeleri

  • 2 orta boy havuç

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 10 adet hurma

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi (100gr)

  • 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı

  • üzeri için hindistan cevizi

Cezerye Tarifi Hazırlanışı

1

Havuçları rendeleyip zeytinyağında kısık ateşte kavurun.

2

Bu esnada hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda yumuşatın.

3

Havuçlar oda sıcaklığına gelince mutfak robotuna aktarın.

4

Üzerine ceviz, hurma, yulaf kepeği pekmez ve tarçın ekleyin ve iyice karışana kadar robotta çekin.

5

Hepsi güzelce karışınca malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.

6

Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap