Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı bir #cezerye tarifine ne dersiniz?
Cezerye Tarifi
Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
Cezerye Tarifi Malzemeleri
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
10 adet hurma
1 su bardağı yulaf ezmesi (100gr)
1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
üzeri için hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Hazırlanışı
Havuçları rendeleyip zeytinyağında kısık ateşte kavurun.
Bu esnada hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda yumuşatın.
Havuçlar oda sıcaklığına gelince mutfak robotuna aktarın.
Üzerine ceviz, hurma, yulaf kepeği pekmez ve tarçın ekleyin ve iyice karışana kadar robotta çekin.
Hepsi güzelce karışınca malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yapıp Hindistan cevizine bulayın.
Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…