Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Börekler

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi Nasıl Yapıyorum? Çıtır çıtır kıymalı börek ve beşamel sosun muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan harika bir lezzet. İster beş çaylarına, ister akşam yemeğine hazırlayabilirsiniz.  Şimdiden ellerinize sağlık. https://tarifbudur.com.tr/?p=2385&preview=true

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi, börek, börek tarifi, Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi nasıl yapılır, Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi malzemeleri BöreklerTekirdağ

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yufka

  • Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1.5 yemek kaşığı sirke

  • Nişasta (yufkaya serpmek için)

  • İç harcı için;

  • 250 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Karabiber

  • Pulbiber

  • Tuz

  • Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1.5 su bardağı süt

  • Karabiber

  • Az tuz

  • Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 1 kase kaşar peyniri rendesi

Beşamelli Kıymalı Sandal Börek Tarifi Hazırlanışı

1

Sosu için; tereyağını eritip, sirkeyi ekleyip, karıştıralım her yufkayı 8 eşit parçaya bölelim (üçgen oluyor).

2

1. yufkayı alıp, bir yemek kaşığı tereyağ sürüp, üzerine az nişasta serpelim 2. yufkayıda üzerine serip, tereyağını sürüp, nişasta serpelim.

3

Benim yaptığım gibi geniş kısmından rulo yapıp, 5 parmak kalacak şekilde iki ucunu birleştirip, kalan uç kısmını içe kıvırıp, sandal şekli verelim.

4

Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında 30 dk pişirelim.

5

Börekler pişerken iç harcı hazırlayalım. Kıymayı tavaya alıp suyunu çektirene kadar pişirip, içerisine sıvı yağı alıp 1 dk kavurup, ince doğradığımız soğan ve tuz baharatı ekleyip 5 dk pişirelim, kenara alalım.

6

Beşamel sosu hazırlayalım, tavaya tereyağı alıp eritelim içerisine unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurup yavaş yavaş sütü ekleyip pişirmeye başlayalım az tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım soğusun.

7

Kaşar peynirini rendeleyip, pişen böreği fırından alıp, sandal şeklindeki yufkaların içerisine kıymalı harcı pay edelim, üzerine beşamel sosu pay edip, en son kaşar rendesini ekleyelim.

8

180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 30 içinde pişiyor. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap