Ayva Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Ayva Tatlısı Tarifi

0

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Buradan bakınca bir beğeniden fazlasını hak ediyor bence haksız mıyım hem tatlı yiyeyim hem hafif olsun diyorsanız mutlaka kaydedin tadı görüntüsünden çok daha güzel oldu. ❤️

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
ayva tatlısı, ayva tatlısı tarifi, ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır, ayva tatlısı nasıl yapılır, TekirdağTekirdağ

Ayva Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet orta boy ayva

  • Her ayva parçası için 2 kaşık şeker ( toplam 16 kaşık )

  • 1 çubuk tarçın

  • 8-10 adet karanfil

  • Yarım narın taneleri

  • 1 bardak su

Ayva Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

Ayvaların kabuklarını tencerenin tabanına dizin.

2

Ayvaları da tencereye ekleyin.

3

Ardından şekeri, ayvaların üzerine paylaştırın.

4

Su, limon suyu, nar suyu, ayva çekirdekleri ve baharatlarını de tencereye yerleştirin.

5

Tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 30-35 dakika civarı pişirin. Sürenin sonunda suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.

6

Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.

7

Ayva tatlısı hazır. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün. Kaymak ve Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap