Anne Keki Tarifi Nasıl Yapıyorum? Herkese iyi akşamlar. Keklerin en klasiği, en kolayı Anne keki ben üzerine susam ve ceviz atmadım sade yaptım. Dilerseniz siz üzerine susam ve ceviz koyup tatlandırabilirsiniz. Sayfamda yer alan bir diğer vişneli anne keki tarifide mutlaka deneyin.
Anne Keki Tarifi
Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Anne Keki Tarifi Malzemeleri
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Anne Keki Tarifi Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından yoğurt ve yağı ilave edip çok az çırpıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar el çırpıcı ile çırpıyoruz.
Kek karışımını tereyağ ile yağlayıp unladığımız borcam boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltip
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz iyice kızarana kadar ,sonra kürdan testi yaparak çıkartıyoruz.
Kek borcamda olduğu için son 5 dakikada fırının tabanında kızartın.