Japon Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Sizlere Pazartesi gününe yakışan bir tarifle geldim Cotton (pamuk) cheesecake. Adından da anlaşılacağı gibi japon kekinin pamuk gibi yumuşacık bir dokusu var. Benim en sevdiğim yanı bu. Bence şu ara evde boş vaktimiz varken denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapımı normal cheesecake yapmaktan daha meşakkatli olsa da emin olun değiyor. Meraklısı için tarifi şu şekilde. .https://tarifbudur.com.tr/?p=2228&preview=true
Japon Keki Tarifi
Japon Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Japon Keki Tarifi Malzemeleri
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
Bir su bardağı toz şeker
250 gr taze peynir (tuzsuz krem peynir)
50 gr tereyağı
yarım su bardağı süt
Bir tatlı kaşığı limon suyu
¾ su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir çorba kaşığı mısır nişastası
Japon Keki Tarifi Hazırlanışı
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta aklarını tuzla çırpmaya başlayın.
İyice kabarınca içine azar azar toz şeker ekleyin. Yumurta beyazlarının kıvamı katılaşınca çırpmayı bırakın.
Başka bir kapta taze peyniri ve tereyağını mikserle çırpın. Krema kıvamına gelince sütü ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin
daha sonra yumurta sarılarını birer birer ekleyin Biri tam olarak karışmadan diğerini eklemeyin
Un kabartma tozu vanilya ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
Karışım homojen bir kıvama gelince köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarını üç seferde söndürmemeye dikkat ederek çok yavaşça bu karışıma yedirerek ekleyin.
20 santim çapında kelepçeli bir kek kalıbının dışında alüminyum folyo ile sarın.
Tabanının ve kenarlarını da pişirme kağıdı ile sarın hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 160° fırında 55-60 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerini orman meyveleri ile süsleyerek servis yapın.