Fıstıkpare Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapıyorum? Baklava tadında leziz bayram tatlımın tarifini sizlerle paylaşmıştım.Bu enfes lezzeti muhakkak kaydedin ve deneyimleyin. Ağızda dağılan, enfes tadına doyamayacağınız bir şerbetli tatlıyla geldik; fıstıkpare tarifi! Hem çok lezzetli hem de çok hafif olan bu tarifi denemeniz için sizi mutfağa davet ediyoruz. Ben sütlü tatlı insanıyım diyorsanız sayfamızdaki güllü su muhallebisi tarifini deneyin mutlaka.

Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
fıstıkpare, fıstıkpare tarifi, fıstıkpare tarifi nasıl yapılır, fıstıkpare tarifi malzemeleri, Şerbetli Tatlılar Tekirdağ

Fıstıkpare Tarifi Malzemeleri

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 su bardağı toz Antep fıstık

  • Yarım su bardağı irmik

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

  • 1 adet yumurta

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 2 su bardağı un

  • Şerbeti İçin;

  • 2.5 su bardağı su

  • 2 su bardağı şeker

  • 2-3 damla limon suyu

Fıstıkpare Tarifi Hazırlanışı

1

Önce şerbetimizi hazırlayalım.Su ve şekeri derin bir tencereye alalım ara ara karıştırarak kaynatalım,kaynadıktan sonra limon sıkıp 7-8 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.

2

Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim

3

Ben kalıp kullanarak şekil verdim. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Yağladığımız borcama dizelim.

4

Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.

5

Fırından aldığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.Üzerine fıstık serperek servis edelim. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap