Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapıyorum? Baklava tadında leziz bayram tatlımın tarifini sizlerle paylaşmıştım.Bu enfes lezzeti muhakkak kaydedin ve deneyimleyin. Ağızda dağılan, enfes tadına doyamayacağınız bir şerbetli tatlıyla geldik; fıstıkpare tarifi! Hem çok lezzetli hem de çok hafif olan bu tarifi denemeniz için sizi mutfağa davet ediyoruz. Ben sütlü tatlı insanıyım diyorsanız sayfamızdaki güllü su muhallebisi tarifini deneyin mutlaka.
Fıstıkpare Tarifi
Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Fıstıkpare Tarifi Malzemeleri
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz Antep fıstık
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti İçin;
2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Fıstıkpare Tarifi Hazırlanışı
Önce şerbetimizi hazırlayalım.Su ve şekeri derin bir tencereye alalım ara ara karıştırarak kaynatalım,kaynadıktan sonra limon sıkıp 7-8 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Ben kalıp kullanarak şekil verdim. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Yağladığımız borcama dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.Üzerine fıstık serperek servis edelim. Afiyet olsun.