Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kabağın en güzel hallerinden diyebileceğim leziz,pratik. Tam bir öğün olan bu yöresel lezzeti denemeyen kalmasın bence. Kaydetmeyi ve beğenmeyi kesinlikle unutmayın. Kabak tariflerinden kabak dolması tarifinide deneyebilirsiniz.
Katıklı Dolma Tarifi
Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Katıklı Dolma Tarifi Malzemeleri
4 tane kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
1 tane rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber, pul biber,reyhan(Ben sevmediğim için reyhan koymadım ama koyuluyor. Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Suyu İçin;
2 bardak kadar kaynar su
1 yemek kaşığı salça(biber-domates karışık)
Üzeri için;
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)
Üzeri sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı pul biber(tepeleme değil)
Katıklı Dolma Tarifi Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp iki parmak kalınlığında dilimleyin, içlerini oyun,kenara alın.
Yoğurma kabına kıyma,ince bulgur,soğan rendesi,salça ve baharatları koyup yoğurun.
Oyulan her bir kabağın içini hazırlanan harç ile doldurun. (Çok fazla doldurmayın şişeceği için taşar)Tencereye dizin.
(Oyduğum kabakların içini tencerenin altına koyarak,doldurduğum kabakları üzerine dizdim. Sizde bu şekilde kabak içlerini değerlendirebilirsiniz)
Üzerine salçalı suyu koyup 25-30 dakika kısık ateşte pişirin. (Artan harcı köfte gibi yuvarlayıp tencereye dizdim.Dilerseniz artan harcı bu şekilde pişirebilirsiniz)
Tereyağı eritin,zeytin yağı ekleyin.Salçayı kavurun ve pul biber ilave ederek altını kapatın
Servis tabağına alınan yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu gezdirin. Hepsi bu afiyet olsun