Kuşburnu Marmelatı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. İçecekler

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı akşamlar diliyorum.Tam mevsiminde böyle kıvamlı harika bir kuşburnu marmelatı yapalım. Benim kullandığım süzgeç çok ince olduğu için işim çok kolay oldu. Şifa deposudur kışın bolca tüketilmesini tavsiye ederim. Sayfamızdaki reyhan şerbeti tarifinede bir göz atabilrisiniz.

Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
kuşburnu, marmelat, kuşburnu marmelatı, kuşburnu marmelatı tarifi, kuşburnu marmelatı tarifi nasıl yapılır, kuşburnu marmelatı tarifi malzemeleriİçecekler Tekirdağ

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Malzemeleri

  • 900 gram kuşburnu

  • 2 su bardağı şeker

  • 2-3 litre su

Kuşburnu Marmelatı Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikle sapını ve uç kısımındaki tüplü kısmlarını küçük bir bıçak yardımıyla kesin.

2

İki ucunuda ayıkladıktan sonra kuşburnularımızı güzelce yıkayalım.

3

Ve düdüklü tencereye alalım.

4

Üzerine 1,5 litre su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım. İyice yumuşadığına emin olduğumuzda kuşburnuyu tencere içerisindeyken ezelim.

5

Süzgeçten geçirelim kepçe ile ederek.

6

Ezdiğimiz kuşburnu çekirdeklerini tencereye tekrar alıp biraz daha su ekleyelim 1,5 litre ve iyice karıştıralım onuda tekrar süzgeçten geçirelim.

7

Alta geçen kısmı tekrar süzgeci ve tencereyi yıkayıp tencereye süzelim.

8

Kaynamaya hazır olan kuşburnu püresine 2 su bardağı şeker ekleyelim ve ocağa alalım bir taşım kaynayınca üZerindeki köpüğü alalım.

9

Yaklaşık 1saat.20 dakika boyunca orta ateşte arada bir karıştırarak kontrol edin iri iri köpükler oluşup kıvam alınca olmuş demektir

10

Kuşburnu Marmelatı sıcakken kavanozlara dökün ve kapağını kapatalım. Kavanozlar soğuduktan sonra dilediğimiz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap