Pepeçura Tarifi Nasıl Yapıyorum? Herkese iyi akşamlar. Pepeçura Karadenizi’in en meşhur tatlılarından biridir. Ana maddesi üzüm. Rizede yetişen ısabella adıyla bilinen kokulu üzüm. Tadı muhteşem, hoş kokusu,rengi mor,kıvamı yoğun nefis bir tatlı.( Yöresel tatlı ). Ben şerbetli tatlı insanıyım diyorsanız birde gül tatlısı tarifimi incelemenizi tavsiye ederim.
Pepeçura Tarifi
Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
Pepeçura Tarifi Malzemeleri
1 kg siyah kokulu üzüm
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı mısır unu
yarım çay bardağı nişasta
üzeri için fıstık,üzüm
Pepeçura Tarifi Hazırlanışı
üzümlerimizi saplarından ayıklayalım iyice yıkayıp tencereye alın.
üzerine su ve şeker ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakın.
üzümler iyice suyunu bırakıp yumuşayınca kadar pişirin.
Ardından tel süzgeçten gecirin.
Ezilmemiş üzümleri kaşık yardımıyla ezin.
Elde ettiğimiz üzüm suyundan bir kepçe kaseye alıp üzerine mısır unu ve nişastayı ekleyip karıştırın. süzdüğümüz üzüm suyunu tencereye alalım üzerine karıştırdığımız karışımı ilave ederek karıştıralım
koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim kıvam alınca kaselere dolduralım. ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım soğuyan tatlımızı fıstık ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun