Köz Patlıcanlı Börek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Börekler

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapıyorum?  Kendisi köz patlıcanlı! Tam bir fark yaratmaya bayılan pazarlamacı işi, ayrıca kolaya kaçmaya da bayılıyor olabilir.  Çünkü konserve köz patlıcanla da son derece hızlı yapabilirsiniz. Ben ise eee tabii ki konserve ile yaptım. Közleyen biri varsa ellerinden öperim. Hemen tarifi yazıyorum bence haftasonu tam yapmalık! Tarif 2 kişilik, kişi sayısına göre malzeme oranını artırabilirsiniz. Bu börekte fantastik dokunuş yapmak isterseniz, börek pişmeye yakınken fırını açıp üzerine rende kaşar serpiştirin, kaşar eriyip turunculaşınca fırından alın. https://tarifbudur.com.tr/?p=2447&preview=true

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
börek, patlıcanlı börek, köz patlıcanlı börek tarifi, köz patlıcanlı börek, köz patlıcanlı börek tarifi malzemeleri, köz patlıcanlı börek tarifi malzemeleri Börek Tekirdağ

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet közlenmiş ayıklanmış patlıcan veya 1/2 kutu konserve köz patlıcan

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 1/2 çay bardağı süt -

  • Yufkayı yağlamak için 1 yemek kaşığı zeytin yağı + 1 çay kaşığı içme suyu karışımı

  • Tuz, karabiber

  • - 1 yufka

Köz Patlıcanlı Börek Tarifi Hazırlanışı

1

Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla delip közleyip ayıklıyorsun ya da dediğim gibi konserve candır. Genişçe bir tavaya zeytin yağını alıp, yağ biraz kızdıktan sonra içerisine közlenmiş patlıcanları ekleyip birkaç dakika soteliyorsun.

2

Sütünü ekliyorsun birkaç dakika karıştırarak pişiriyorsun ve tuzunu biberini ekliyorsun (konservede tuza gerek olmayabilir dikkat) 1-2 dakika sotelemeye devam.

3

Suyunu çekip hafif katı bir kıvam aldığında ocaktan alıp başka bir kapta soğumaya bırakıyorsun. Harç soğuduktan sonra, bir yufkayı yarım daire şeklinde ikiye katlıyorsun ve her yerine fırça ile yağ ve su karışımını sürüyorsun.

4

Patlıcanlı harcı yufkanın düz kenarı boyunca 2 parmak kalınlığında yerleştiriyorsun. Daha sonra düz kenarından içeriye doğru yufkayı katlayarak (dürüm gibi) sarıp uzunca bir rulo elde ediyorsun ve bu ruloya da yağ ve su karışımını sürüp gül gibi sarıyorsun

5

Önceden ısıtılmış 200 C fırında yufka kısımları hafif turunculaşıncaya kadar pişiriyorsun. İşte bu kadar! Dilersen üzerine salçalı cozboz tereyağı gezdirebilirsin! Süslemek için üzerine maydanoz ya da fesleğen kıyılıp serpiştirilebilir. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap