Vişneli Anne Keki Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kekler

Vişneli Anne Keki Tarifi

Vişneli Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Vişneli Anne Keki Tarifi Nasıl Yapıyorum? Misler gibi tereyağı ve vanilya kokulu “Vişneli Anne Keki”ni lütfen deneyin derim. Özel rica ediyorum, bu güzelliği tatmalısınız. Eve çat kapı arkadaşım geldiğinde hemen fırına atıyorum. Gıybetin, kahkahanın ve çayın yanına harika Hadi evi mis gibi kek kokutalım. https://tarifbudur.com.tr/?p=2411&preview=true

Vişneli Anne Keki Tarifi

Vişneli Anne Keki Tarifi Nasıl Yapıyorum?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
kek, vişneli kek, vişneli kek tarifi, vişneli anne keki, vişneli anne keki tarifi, vişneli anne keki tarifi nasıl yapılırKeklerTekirdağ

Vişneli Anne Keki Tarifi Malzemeleri

  • 3 yumurta

  • 2 bardak toz şeker

  • 2 kaşık tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)

  • 1 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 paket toz vanilya

  • 6-7 damla limon suyu

  • 20-25 tane vişne tanesi (çekirdeği çıkartılmış)

Vişneli Anne Keki Tarifi Hazırlanışı

1

Önce fırını 180 C ye ısıtıyorsun, o bir yandan ısınmaya başlasın.

2

Küçük bir sahanda tereyağını eritiyorsun, tamamı erimeden (ve cozurdamadan) ocaktan alıp soğumaya bırakıyorsun.

3

O soğurken, derince bir kapta, yumurta ve toz şekeri 10 dk mikser ile çırpıyorsun, 10 dk çok uzun evet farkındayım canlarım ama pofurtukluğun sırrı bu, sorry ☺️ O mikser ısınacak.

4

Sonra karışıma erimiş ılınmış yağı ve sütü yavaş yavaş ekleyip 1/2 dk çırpıyorsun, yağ çok sıcak olmasın ki yumurtayı pişirmesin.

5

Sonra unu ekliyorsun ve un dağının tepesine parmağınla yarım ceviz kadar küçük bir çukur açıyorsun ve bu çukura kabartma tozunu koyup üzerine limon suyu döküyorsun.

6

O kabarırken karışıma vanilyayı da ekliyorsun (çukurun dışına) ve 1 dk sonra çırpma teli ile yada spatula ile kek harcını karıştırıyorsun, çok sündürmeden...

7

Ama un topağı da kalmayacak elbette. Unu ekledikten sonra mikser kullanmıyoruz ki güzel kabarsın ve o pofurtik yapıyı elde edebilelim.

8

Hatta unu elekten geçirip eklersen daha da pufur olur.. Kelepçeli kalıbı yada kek kalıbınını tereyağı ile fırça yardımıyla yağlıyorsun ve üzerini un ile kaplıyorsun.

9

(Kalıba biraz un koyup sallayarak her yerine un değmesini sağlayabilirsiniz). Kalıba harcı alıyorsun, üzerine una buladığın vişneleri serpiştiriyorsun, önceden ısıtılmış 180 C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyorsun, ama fırınlar farklılık gösteriyor, şişmiş, üstü turuncu olmalı ve kürdan testi yapıldığında kürdana sıvı gelmemeli.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap