Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapıyorum? Havalar ısındıkça limonlu tariflere düşüyorum. Hele de bu tart.. O kadar nefis ve ferah oluyor ki. Hamuruyla birlikte pişmesi ise işi çok kolaylaştırıyor. Benim gibi limonlu tarifleri sevenler mutlaka deneme listesine alsın. https://tarifbudur.com.tr/?p=2343&preview=true
Limonlu Tart Tarifi
Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Limonlu Tart Tarifi Malzemeleri
140gr soğuk tereyağı
1/2 su bardağı şeker
2su bardağı+1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı sirkeli su
Dolgusu için;
2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
300 gr labne peyniri
200gr taze peynir
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
Limonlu Tart Tarifi Hazırlanışı
Unu ve şekeri rondonuza koyun buzdolabında soğutun. Suyla, sirkeyi karıştırıp soğutun.
Terayağını küp küp doğrayın ve soğutun. Bütün malzemenin soğuk olması çok önemli. Unla dolu rondonun içine soğuk tereyağını ekleyin ve bir iki kere çalıştırın.
İçine yine buzdolabından çıkarttığınız su ve sirke karışımından 2-3 kaşık ekleyin ve kısa kısa çalıştırın. Burda görmek istediğimiz topak topak olmuş bir hamur.
Avucunuza alıp sıktığınızda birleşmeli ama görüntüsü sıkmadan topak topak olmalı. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra hamuru dolaptan çıkartın ve unlanmış 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbınızdan biraz daha büyük açın.
. Ve yerleştirin. Kenarlarını yükseltin, iyice bastırın. İçine yağlı kağıt serip üzerine nohut, kuru fasülye gibi bakliyatlardan 2 su bardağı yerleştirin. 15 dakika fırında pişirin. Buna kör pişirme diyoruz.
Daha sonra fırından alın içinden bakliyatları ve yağlı kağıdı çıkarın. Bir karıştırma kabına labne, taze peyniri alın mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine kalan malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım olana kadar karıştırın ama çok çırpmayın.
Karışımı tart hamurunun üzerine yayın 180 derecelik fırında 30 dakika daha pişirin. Pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun .