Şekerpare Tarifi Nasıl Yapıyorum? Şeker tadında mutlu bayramlar dilerimm. Begonvil altı, biraz gölge biraz güneş, biraz da şekerpare. Bayram böyle birşey olsa gerek. Bu sefer olmadı ama sevdiklerimizle yan yana kutlayacağımız nice mutlu bayramlara❣️ https://tarifbudur.com.tr/?p=2336&preview=true
Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Şekerpare Tarifi Malzemeleri
120gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
1su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su
Şekerpare Tarifi Hazırlanışı
Şekerle tereyağını çırpın, içine yumurtaları ve sıvıyağı ekleyin ve tekrar çırpın.
En son unu, irmiği, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Çeviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerleri için yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez ekleyin ve karıştırın.
Bu karışımı hamurların üzerine sürün. Herbirine bir adet fındık bastırın ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarın henüz sıcakken şerbetini dökün. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.