Şekerpare Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapıyorum? Şeker tadında mutlu bayramlar dilerimm. Begonvil altı, biraz gölge biraz güneş, biraz da şekerpare. Bayram böyle birşey olsa gerek. Bu sefer olmadı ama sevdiklerimizle yan yana kutlayacağımız nice mutlu bayramlara❣️ https://tarifbudur.com.tr/?p=2336&preview=true

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
şekerpare, şekerpare tarifi, şekerpare nasıl yapılır, şekerpare tarifi nasıl yapılır, şekerpare tarifi malzemeleri, şekerpare malzemeleriŞerbetli Tatlılar Tekirdağ

Şekerpare Tarifi Malzemeleri

  • 120gr tereyağ

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1su bardağı irmik

  • 3 su bardağı un

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker,

  • 3 su bardağı su

Şekerpare Tarifi Hazırlanışı

1

Şekerle tereyağını çırpın, içine yumurtaları ve sıvıyağı ekleyin ve tekrar çırpın.

2

En son unu, irmiği, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

3

Çeviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine yerleştirin.

4

Üzerleri için yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez ekleyin ve karıştırın.

5

Bu karışımı hamurların üzerine sürün. Herbirine bir adet fındık bastırın ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

6

Fırından çıkarın henüz sıcakken şerbetini dökün. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap