Çubuk Kurabiye (Pastane Kurabiyesi) Nasıl Yapılır? Çubuk kurabiye. Kokusu tüm evi kaplayacak, üzeri pekmezle çıtır içi ise tereyağıyla kıyır kıyır kalacak bu kurabiyeyi artık evde kolayca yapabileceksiniz. Hamuruna mahlep, üzerine pekmezli karışım sürdüğümüz bu çıtır çubuk kurabiyeyi hem atıştırmalık olarak tüketebilir, hem de çay saatlerinize hazırlayabilirsiniz.
Çubuk Kurabiye Tarifi
Çubuk Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Çubuk Kurabiye Tarifi Malzemeleri
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pekmez
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı susam
Çubuk Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Un ve kabartma tozu hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerini bir kaba alın ve spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önce spatulayla karıştırıp ardından elinizle yoğurun ve un diğer malzemelerle bütünleşince hamuru tezgah üzerine alın.
Hamur bir araya gelene dek yoğurmaya devam edin.
Hamuru ikiye bölün, bir yarısını kenara alın.
Diğer yarısını tezgahta bir merdane yardımıyla dek açın. Yaklaşık yarım santim kalınlığına gelinceye dek inceltin.
Düzgün bir çubuk şekli verebilmek için kenarlarını bir bıçakla keserek kare veya dikdörtgen şekil verin.
Bir parmak kalınlığında ince uzun çubuklar kesin.
Elinizdeki hamuru bitirene dek şekil verme ve kesme aşamalarını tekrar edin.
Kestiğiniz çubukları yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsilerine koyun.
Pekmez ve yumurta beyazını çırparak bir fırça yardımıyla çubukların üzerin ince bir katman halinde sürün.
Susamı çubukların üzerine serpiştirin ve ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıtır çubuk kurabiyeleriniz afiyetle yenmeye hazır!