Lokma/Pişi Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Lokma/Pişi Tarifi

0

Lokma/Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Canımız Kırkağaç’ta yediğimiz pişilerden çekti tabiki gerekeni yaptık çokta özlemişiz siz de denemek isterseniz buyrun tarif ⬇️ destek olmak için beğenip kaydederseniz çok sevinirim ❤️

Lokma/Pişi Tarifi

Lokma/Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
lokma, piş, lokma tarifi, pişi tarifi, lokma nasıl yapılır, pişi nasıl yapılır, pişi malzemeleri, lokma malzemeleri, lokma tarifi malzemeleri Hamur İşleri Malkara

Lokma/Pişi Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 paket instant maya

  • 2 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 4.5-5 bardak un ( kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan bi hamur olacak )

Lokma/Pişi Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz.

2

10 dakika kabarmasını bekliyoruz ve ardından suyu, tuzu ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurmaya başlıyoruz.

3

Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üstünü kapatıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz

4

Mayalanan hamurumuzu şekil vermek için küçük bir kaseye yağ koyup, arada elinizi yağlamanız size kolaylık sağlayacaktır.

5

Hamurumuz yumuşak kıvamda olduğu için kolay şekil alıyor.

6

İstediğimiz şekli verebiliriz.

7

Ben yağlı kağıt serili tezgaha bütün hamuru istediğim büyüklükte hepsini yuvarlıyorum. O şekilde yapmak bana daha kolay geliyor.

8

Ocağa bol yağ alıp kızdırdıktan sonra lokmalarımızı kızartmaya başlayabiliriz.

9

Her iki tarafını da kızartıp kağıt havlunun üstünde yağını çekmesi için bırakıyoruz. Sıcak sıcak yemesi öyle güzel oluyor ki anlatamam. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
202238960_487404592586822_9203238198376381412_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap