Lokma/Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Canımız Kırkağaç’ta yediğimiz pişilerden çekti tabiki gerekeni yaptık çokta özlemişiz siz de denemek isterseniz buyrun tarif ⬇️ destek olmak için beğenip kaydederseniz çok sevinirim ❤️
Lokma/Pişi Tarifi
Lokma/Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Lokma/Pişi Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
4.5-5 bardak un ( kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan bi hamur olacak )
Lokma/Pişi Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz.
10 dakika kabarmasını bekliyoruz ve ardından suyu, tuzu ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurmaya başlıyoruz.
Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üstünü kapatıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanan hamurumuzu şekil vermek için küçük bir kaseye yağ koyup, arada elinizi yağlamanız size kolaylık sağlayacaktır.
Hamurumuz yumuşak kıvamda olduğu için kolay şekil alıyor.
İstediğimiz şekli verebiliriz.
Ben yağlı kağıt serili tezgaha bütün hamuru istediğim büyüklükte hepsini yuvarlıyorum. O şekilde yapmak bana daha kolay geliyor.
Ocağa bol yağ alıp kızdırdıktan sonra lokmalarımızı kızartmaya başlayabiliriz.
Her iki tarafını da kızartıp kağıt havlunun üstünde yağını çekmesi için bırakıyoruz. Sıcak sıcak yemesi öyle güzel oluyor ki anlatamam. Afiyet olsun.