Yoğurtlu Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır? İster tek başına ana öğün, ister meze olarak tüketebileceğiniz nefis bir lezzet, karşınızda: Yoğurtlu Ispanak! Üstüne eklenen ceviz ile de lezzeti katlanıyor, mutlaka deneyin.
Yoğurtlu Ispanak Tarifi
Yoğurtlu Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Ispanak Tarifi Malzemeleri
4 bağ ıspanak (1kg)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Sarımsaklı yoğurt İçin;
2 diş sarımsak
Tuz (sarımsağı dövmek için)
6 yemek kaşığı yoğurt
Yoğurtlu Ispanak Tarifi Hazırlanışı
Yoğurtlu ıspanak için öncelikle ıspanakların sap kısımların keserek ayıklayalım ve ıspanakları irice doğrayalım.
Doğradığımız ıspanakları bol suyla güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim.
Yıkadığımız ıspanakları uygun bir tencereye alalım ve kapağını kapatalım.
Orta ateşte pişmeye bırakalım. Ispanaklar yumuşayıp kendini saldıktan sonra ocaktan alalım,
süzgece aktararak suyunu süzelim ve ıspanakları hızlıca soğuk sudan geçirelim.
Ispanaklardan avuç avuç alalım ve elimizle suyunu iyice sıkalım. Ispanakları kavurmak için tavaya sıvı yağı alalım.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Ispanakları tavaya alalım ve güzelce karıştıralım. Son olarak tuz, karabiberi, kırmızı toz biber ve pul biber ekleyerek tekrar karıştıralım. Pişen ıspanaklarımızı ocaktan alalım.
Yoğurtlu sosu için havana sarımsakları alalım. Üzerine tuz ekleyerek dövelim.
Uygun bir kaba yoğurdu, tuzu ve sarımsağı alarak karıştıralım. Üzeri için uygun bir tavada tereyağını eritelim.
Ceviz kırıklarını ve kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım. Ispanak yemeğimizi servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurttan gezdirelim.
Tereyağlı cevizden de üzerine gezdirdikten sonra yoğurtlu ıspanağımız servise hazır. Afiyet olsun.