Hünkar Beğendi Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Ana Yemek

Hünkar Beğendi Tarifi

0

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır? Selam arkadaşlar bu gün efsane bir tarifle geldim eminim bu harika lezzeti daha önce bir çoğunuz deneyip yapmıştır ama ben birde kendi tarifimi sizinle paylaşmak istedim denedikten sonra sofralarınızın baş tacı olacak bu hünkar beğendi tarifini kaydedip denemeyi unutmayın.

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
hünkar beğendi, hünkar beğendi tarifi, hünkar beğendi nasıl yapılır, hünkar beğendi malzemeleriEt Yemekleri Tekirdağ

Hünkar Beğendi Tarifi Malzemeleri

  • 3adet patlıcan

  • 500 gram dana kuşbaşı et

  • 1adet soğan

  • 1adet kırmızı biber

  • 2adet yeşil biber

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1yemek kaşığı salça

  • Tuz karabiber pul biber kekik

  • Beşamel sosu için:

  • 2yemek kaşığı tereyağı

  • 1.5 yemek kaşığı un

  • 1su bardağı süt

  • 150gram kaşar peyniri

  • Tuz karabiber

  • Az muskat rendesi

Hünkar Beğendi Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikle patlıcanları ocakta közleyip bir kenara alalım

2

etimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar et yumuşayıncaya kadar su ilave ederek pişirelim

3

suyunu çeken etin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edelim üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyip güzelce karıştıralım iyice kavuralım

4

salça ve baharat 1çay bardağı su ilave edip karıştıralım pişirmeye bırakalım

5

pişen etin altını kapatalım ayrı bir tavada beşamel sosunu yapım

6

üzerine közlediğimiz patlıcanları soyup küp küp doğrayıp ilave edelim son olarak tuz karabiber muskat rendesi kaşar peynirini ilave edip karıştıralım

7

2dakika daha pişirelim altını kapatalım ve yemeğimiz hazır

8

Servis tabağına önce patlıcan sosunu yayıp üzerine etimizi koyup servis edebilirsiniz

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap