Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Teretür mezesini daha önce hiç duymuş muydunuz? Hem farklı ve lezzetli hem de çok pratik bir meze arıyorsanız mutlaka deneyin deriz. Yemelere doyamayacaksınız.
Teretür Meze Tarifi
Teretür Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Teretür Meze Tarifi Malzemeleri
Yarım marul
Yarım bağ maydanozun sap kısmı
1 diş sarımsak
2/3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tahin
Yarım limon (küçük boy)
Tuz
Zeytinyağı
Arzu eden tereyağına kırmızı toz biber kullanabilir
Teretür Meze Tarifi Hazırlanışı
Marulu ince ince kıyıp biraz tuz ekleyerek elimizle ovalayıp suyunu sıkalım. (acı suyu).
Maydanozun sap kısımlarını da aynı şekilde ince ince kesip elimizle ovalayıp suyunu sıkarak genişçe bir kaseye alalım.
Yoğurt sosu için yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştıralım.
Sosu marul ile iyice harmanlayıp servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı, arzu ederseniz tereyağına yakılmış kırmızı toz biber, sumak, kuru nane, pul biber, ceviz içi kullanarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Orijinal teretür: Marulun sert olan beyaz kısmı ile maydanozun sap kısımları satır arası doğrama tekniğiyle kıyılır.(ekmek üzerine sürülecek kıvama gelene kadar).
Üzerine limon ve tuz eklenerek ovulur. Avuç içinde sıkarak fazla suyu alınır. Sadece tahin, sarımsak eklenerek (yoğurtsuz) harmanlanır.
Sadece tahin ile hazırlandığında tadı biraz ağır oluyor bu yüzden yoğurtla karıştırmayı tercih ediyorum.