Haşhaşlı Revani Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Haşhaşlı Revani Tarifi

0

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?  Haşhaşın çıtırlığı ile tam tadında ve kıvamında, hafif şerbetli, ağızda dağılan, enfes tarif. Size hem görüntüsü hem de tadıyla nefis bir tarifle geldim denemeyi unutmayın sakın

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
revani, haşhaşlı revani tarifi, revani nasıl yapılır, haşhaşlı revani tarifi, haşhaşlı revani nasıl yapılırŞerbetli TatlılarTekirdağ

Haşhaşlı Revani Tarifi Malzemeleri

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı haşhaş

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 buçuk su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 portakal kabuğu

  • 1 paket Kremşanti

  • 1 su bardağı süt

  • Şerbeti İçin:

  • 2.5 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

Haşhaşlı Revani Tarifi Hazırlanışı

1

İlk önce şerbetimizi ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısıp içine 2.3 damla limon sıkalım

2

15 dk kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için bi kenara koyalım

3

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım

4

sırasıyla bütün malzemeleri içine katıp karıştıralım

5

yağlanmış borcamımıza döküp 180 derece kızarana kadar pişirelim

6

pişen kekimizi ılıması için kenara bırakıp kremşantimizi sütle beraber çırpalım

7

ılıyan kekimizin üzerine soğumuş serbetimizi dökelim şerbeti çektikten sonra kremşantimizi sürelim

8

süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz sadede bırakabilirsiniz dinlenmesi için dolaba kaldıralım şimdiden yapanlara afiyet olsun

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap