Terbiyeli Et Haşlama Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi

0

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Havalar soğumuşken, bağışıklığımızı güçlendirecek bu tarz yemeklere ihtiyacımız var. İstediğiniz sebzelerle çeşitlendireceğiniz nefis bir ana yemek bırakıyorum, mutlaka deneyin.

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
terbiyeli et, haşlama et, terbiyeli et haşlama, terbiyeli et tarifi, haşlama et tarifi, terbiyeli et haşlama tarifi, terbiyeli et haşlama nasıl yapılır,Et YemekleriTrakya

Terbiyeli Et Haşlama Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı et

  • 4-5 adet orta boy patates

  • 2 büyük boy havuç

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • Terbiyesi İçin:

  • 1 yumurta sarısı

  • Yarım limon suyu

  • 1 yemek kaşığı un

  • Yemeğin suyu (bir kaç kaşık)

Terbiyeli Et Haşlama Hazırlanışı

1

Düdüklüğe yağı alın ve kızdırın.

2

Üzerine etlerinizi alın ve suyunu çekinceye kadar kavurun.

3

Suyunu çeken etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın. 30 dk yeterli olacaktır.

4

Pişen etlerinizi ayrı bir tencereye alın. İçerisine bir bütün soğan ve yemeklik doğradığınız patates havucu ekleyin.

5

Üzerine bir miktar daha sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.

6

Ayrı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri güzelce çırpın.

7

Sebzeler piştikten sonra tencerenin içerisine ekleyin.

8

Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

9

2-3 dk. Daha kaynatın. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap