Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

1

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Kış mevsimine en çok yakışanlardan. Bu tarifi deneyenlerin ben şimdiye kadar tarçınlı çörek yememişim meğer dediklerini duyabiliyorum. Yumuşacık dokusu, tarçının aroması, üzerindeki hafif ekşi sosun bütün tadı tamamlaması.

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
çörek, tarçınlı çörek, tarçınlı rulo çörek, çörek tarifi, çörek nasıl yapılır, tarçınlı çörek tarifi, tarçınlı çörek nasıl yapılırHamur İşleriTekirdağ

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 çay bardağı ılık süt

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 paket kuru maya

  • 1 yumurta

  • 3 yk şeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Aldığı kadar (yaklaşık 3 su bardağı kadar) un

  • İçi için

  • Tarçın

  • 3 yemek kaşığı esmer şeker

  • Kaplaması için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 2 tatlı kaşığı süt

  • 2-3 damla limon suyu

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Hazırlanışı

1

Hamuru için maya, şeker ve sütü karıştırın 2-3 dakika mayanın çözünmesine izin verin. İçine tereyağı, sıvıyağı ve yumurtayı karıştırın.

2

En son un ve tuzu ekleyip yavaş yavaş ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanması için üzerine streç filmle kaplayıp hamur 3 katına çıkana kadar bekleyin.

3

Hamuru unlu tezgaha alıp yarım cm kalınlığında açın. İçine her yerine gelecek şekilde tarçın üzerine de esmer şeker serpin. Rulo şeklinde sarın.

4

2 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba dizin.

5

Ruloların araları boşluklu kalacaktır telaşlanmayın. Hamurun araları kabarıp rulolar birbirine yapışana kadar bekleyin.

6

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Kaplaması için malzemeleri karıştırın ve çöreğiniz soğuyunca üzerine gezdirerek servis yapın. .

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir